När ska det börja ljusna?

Åter igen måndag, inte för att det nu är någon större skillnad mellan dagarna för min del.
Som arbetslös i snart ett år, så är man inte så brydd om vilken dag det är längre, om man är uppe på dagen eller natten eller ens vad klockan är för det spelar ju lixom ingen roll, man har ju ingenting som man behöver passa. Om man nu inte har inbokat något som nu är tidsbestämt osv. Men det är ju mer sällan än ofta som man har det.
Man blir som less över att inta ha några fasta rutiner, inget att stiga upp till på morgonen annat än ännu en ny dag som inte har någotning att erbjuda, aldrig har man något att se framemot .  Fy fan!

Idag är jag på dåligt humör som vanligt, är väldigt bitter över hur livet ser ut just nu.
Man sitter här oviss över vad man ska förvänta sig om framtiden, kommer man tvingas vara arbestslös ännu ett år? Eller kommer det ljusna så småning om, ser ganska mörkt ut om jag ska vara ärlig.
Det är ingen ide längre att försöka tänka positivt och vara optimistisk, för det har man redan varit tillräckligt länge, man har försökt men ingentning händer.

Är det verkligen så här livet för en 20-åring ska se ut idag?
Det första som händer efter gymnasiet är att man slungas ut i arbetslöshetens mörka träsk, där man sjunker allt djupare och djupare, tills man försvinner helt och ingen kan dra upp en.
Man ska tvingas bo hemma hos sina föräldrar, utan att kunna göra rätt för sig och betala en slant för hyra och mat och absolut inte ha möjlighet att flytta hemmifrån. Eftersom att de enda pengar man får efter att ha vart utan någon som helst inkomst i 8månader,  är aktivitetsstöd från försäkringskassan när man är med i "Jobbgarantin för ungdomar" på arbetsförmedlingen, säger ju sig självt att man inte klagar sig speciellt långt på mindre än 3000 kronor per månad. Sedan att man inte får någon hjälp genom att vara med där är ju ganska uppenbart, för när har arbetsförmedlingen någonsin varit till hjälp? Aldrig  skulle jag vilja påstå, har i alla fall inte fått någon hjälp under de snart 11månaderna jag varit inskriven där. 

Jag blir så jävla förbannad, det är så orättvist så fy fan. Man får ingen chans att starta sig ett eget och självständigt liv. Utan man ska vara som nån jävla parasit och leva på sina föräldrar och på bidrag, som man måste vrida och vända på de fjuttiga små kronor som man får. Sen spendera dagarna med att sitta hemma och rulla tummarna och vänta på bättre tider. Men när fan kommer dessa bättre tider?!

En sak vet jag och de är att om chansen kommer så sticker jag härifrån och det kommer att dröja innan jag kommer tillbaka. För just nu är jag så less som man kan bli på att bara sitta här, jag vill ut i världen och få ny livslust och ny motivation till att göra saker och ting. För mycket längre till kommer jag inte orka med att ha det så här, som jag sagt innan det hade varit minst lika givande att ligga ett år i koma, som att vara arbetslös i ett år, utan att kunna planera och ha någonting att se fram emot, eller bara träffa folk. För man blir socialt missanpassad av att inte träffa nytt folk på så passa länge, listan över saker man saknar kan göras lång. Men jag orkar inte börja rabbla upp mer just för tillfället.

Visst det ska väl inte alltid vara lätt och det är det inte just nu, hoppet skall ju vara det sista som överger människan och än har jag inte slutat hoppas.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och slänga mig framför tvn.
Tjingeling!








Fredag...

Sitter här och gör ingenting vettigt alls, funderar på att spela lite GTA2 bara för att fördriva lite tid.
Finns för övrigt att ladda hem gratis på rockstargames.com, någonstans där om någon nu är intresserad.
Hunden håller på att terrorisera mig, hon puttar upp min dörr och slänger in leksaker och bollar som hon vill att jag ska kasta åt henne. Sen sitter hon där i därröppningen och väntar och väntar haha. Så söt hon är.
Man får ju ge med sig och kasta ett par vändor.



Imorgon blir det fest på Björx och sedan utgång. Ska bli trevligt att gå ut för en gångs skull, sist var ju i december någon gång, så det börjar ju bli ett tag sen sist nu.
Har inte så mycket nytt att komma med just för tillfället, så jag får återkomma senare, tjing!




 

Fönsterputsning...

Sitter här och tuggar melontuggummi och funderar på om jag ska koka lite nudlar, blev som sjukt sugen på det just nu.  Annars så har dagen varit trevlig, for in till stan med 11.15 bussen. Gjorde lite grejer och sedan hoppade jag på Hertsöbussen och åkte till Mormor. När jag kom dit blev det så klart kaffe och macka med rostbiff och ost, det var mumma vill jag lova. Sen efter att vi fikat klart så var det bara att klättra dra fram städgrejerna och hoppa upp på sönsterbänken för här skulle det putsas fönster, så dår hängde jag ut genom fönstret med trasa och skrapa i högsta hugg. Det gick bra och fönstrena blev rena och fina.
Sen for jag in till stan igen och mötte upp mamma på hennes jobb och så begav vi oss hemmåt.
Lagade middag och det blev Stekt spagetti med skinka, ärtor, champinjoner, majs, lök och ägg.

Sen efter middagen så dor jag och övningskörde runt på byn ett par vändor, for även ut till Trundön.
Syrran hade aldrig varit dit ut och trodde inte de var så långt dit, så hon fick sig en upplevelse haha.
Annars har jag glott lite tv också, det hör ju till haha.  Får se vad resten av kvällen har att erbjuda, tjing!





En helt vanlig onsdag.

Har varit till Luleå en sväng idag, blev en fika på Roasters med Yve och Moa vilket var trevligt. Var länge sen man var och fikade sist, brukar ju annars bara bli en kaffe hos Yve, billigt och bra. Fast nästa gång får jag en gratis kaffe på Roastes, de är ju inte illa.

Annars så har jag inte gjort allt för mycket, åkte hem med morsan kring 16-tiden.
Lagade makaroner och korvstroganoff till middag, var säkert 1½månad sedan jag åt korv så det var väldigt gott. Efter maten bänkade jag mig framför tvn som vanligt, listan över program kan som vanligt göras lång. Blev Judge Judy, Vänner, Frusna män söker kärlek, Greys Anatomy och Sverige Pussas och Kramas, Puh! Är väl så en vanlig kväll för mig brukar se ut hah, tråkigt men sant.

I morgon ska jag in till stan igen, ska till Mormor och hjälpa henne putsa fönster och städa i köks-skåpen, eftersom att hon har lite värk i armar och ben. Så det är självklart att man ställer upp och hjälper till. Man lär ju bli bjuden på något gott fika under tiden, vilket aldrig är fel.

Ne nu ska jag ta och läsa aftonbladet och kolla mailen.
Tjingtjong!

3:e gången gillt?

Tänkte även jag haka på trenden med att blogga, har gjort ett par halvhjärtade försök tidigare men misslyckats ganska totalt med det. Så man får väl se hur det går den här gången, är väl åtminstone värt ett försök.

Har just sett på Desperate housewives, alltid lika bra underhållning.
Har man själv ett ohändelsetikt liv så är Desperate den raka motsatsen, där händer ju allt och lite till haha.
Imorgon är det Greys Anatomy igen efter 2veckors uppehåll, hatar när serier man kollar på har uppehåll Pga att det är sport på tv, speciellt hockey, Fy fan!

Spelade GTA2 Tidigare i kväll, tycker att det är ganska så roligt.
Passade på att låna ett par bilar utav polisen haha :P
image1

I morgon ska jag in till stan för en gångs skull, ska uträtta lite ärenden och sen ta en kaffe på Roasters.
Sen får man se om dagen har någotning annat trevligt att erbjuda, men det återstår ju att se.

Ska läsa aftonbladet nu och sen försöka plugga lite, är sämst när det gäller det som vanligt.

/ Malin

RSS 2.0